A una pime?

Les grans empreses han aplicat la metodologia Lean obtenint molts beneficis, en el món automobilístic ja és un requisit. Però per a moltes pimes segueix sent una estratègia desconeguda. Com és? Si és beneficiosa per què no s’ha implantant a les petites i mitjanes empreses de Catalunya?

La utilització dels mètodes Lean està a l’abast de tothom i  requereix d’un profund canvi en la manera de pensar i d’actuar, la qual cosa és més senzilla en les petites empreses. L’estructura més reduïda és una oportunitat competitiva. Recolzant-se en la metodologia Lean es pot aconseguir un posicionament diferencial i un avantatge sostenible que no s’ha d’adquirir com un recurs si no que s’ha d’entendre com una capacitat.

Per tots és conegut que les petites i mitjanes empreses son el motor d’aquest país. També, sabem que el mercat català és un mercat molt competitiu i que, generació rere generació, s’ha adaptat a diversos canvis importants. Inclús, és veritat quan diem que la cultura catalana flueix molt cap a l’europea. Així doncs, quin és el motiu per què les petites i mitjanes empreses de Catalunya no coneixen o no volen aquest servei?

Una de les principals motivacions del naixement de Leancat és per respondre aquesta pregunta. Les poques empreses existents que donen aquest servei son consultories o gestories, Leancat no. No som ni consultors ni gestors. Venim a presentar la filosofia Lean, els seus avantatges i beneficis, i a participar en l’implantació en la seva organització.